kolmapäev, 22. oktoober 2014

Esimesed päevad Prantsusmaal

Tere jälle, mu sõbrad ja tuttavad!

Eelmisest postitusest on nüüd möödas paar päeva. Otsustasin, et kirjutan nüüd uue, et anda natuke põhjalikum ülevaade asjadest, mis me siin teinud oleme.

Eelmises postituses mainisin, et käisime külastamas kooli, kus me nädala praktikat läbi viime. Nüüd on aeg seal maal, et me oleme koolis käinud juba kaks päeva. Mulle väga meeldib seal. Töö, mis me teeme, ei ole üldse kerge. Me pole seda varem koolis teinud. Näiteks ei tohi me värvimisel kasutada teipi. Kõik peab olema korrektne, ei tohi värvida üle ääre ja seda tuleb teha pintsliga. Kuna ma polnud varem seda teinud, siis alguses oli ikka väga keeruline. Kuid hiljem sai juba asja käppa ja oli natukene lihtsam.  Lõpptulemus on väga vahva, lisan postituse lõppu ka mõned pildid sellest mis oleme teinud ja milline peaks olema lõpptulemus. Koolist siis veel nii palju, et oleme saanud päris palju tutvusi, kõik on väga sõbralikud ja tunnevad meie vastu huvi. Meie sealne õpetaja pidavat meid alatasa kiitma ja ütlema, et oleme eelmistest, kes seal praktikal käisid, peajagu üle. Seda on väga tore teada. Esmalt on see suur asi minu jaoks, teisalt saan näidata Rakvere Ametikooli heas valguses. Õpetaja meil inglise keelt ei oska, seega peame ikka päris kõvasti pingutama, et aru saada, mida ta meile seletada püüab. Siiamaani on kõik sujunud. Kui rääkida prantslastega nii palju kohalikus keeles, kui oskan, siis nad on ikka väga üllatunud ja rõõmsad, et vähemalt üritan.'

Natuke ka sellest, mis oma vabal ajal oleme teinud. Eile (teisipäeval) olime koolis kella poole viieni. Selle kellani meie koolipäevad siin kestavad. Koju jõudsime umbes kell 5. Mõtlesime, et läheme kuskile poodidesse, lööme aega parajaks. Olime juba valmis minekuks, aga siis tuli meie tore naabrinaine ja pakkus välja, et me võiksime nendega shampanjat juua. Olime meelitatud ja kohe nõus. Nii me siis istusimegi seal nendega. Jõime kohalikku shampanjat, saime proovida naabrinaise tehtud pasteeti- muuseas väga maitsev! Naabripoiss oskab päris hästi inglise keelt, seega polnud probleemi nendega suhtlemisel. Neil on koduloomad, see on lahe, sest ma olen hull kassi- ja koerasõber. Koer Ella, kass, kilpkonn, jänes. Samuti on neil oma tiik, kus on päris palju mingeid punaseid kalu, ma isegi ausaltöeldes ei teagi, mis kalad need on. Aga näevad väga vahvad välja. Hanno, Joonas ja Alexis mängisid veel noolemängu. Põhimõtteliselt me poodidesse ei jõudnudki, sest need pannakse suhteliselt vara kinni. Õnneks jõudsime toidupoodi, saime süüa osta. Tulimegi koju tagasi, tegime süüa ja läksime magama. Päev kadus kiirelt.

Täna oli jällegi koolipäev. Teeme Nastjaga terve nädala täpselt sama tööd. Reedeks peame selle valmis saama. Ärkasime kell 7, kiire hommikusöök, pesu ja hakkasime kooli poole sõitma. Koolis liigub aeg ikka väga kiirelt. Ei saa arugi, kui juba on koolipäev lõppenud. Hea on see, et saame koolis tasuta lõunat süüa. Koolist tagasi sõites viis Hanno meid Livron'i vanalinna, mis on mägedes. Kuna meil on suur buss, siis kahjuks me ei saanud kuskile parkida ja polnud võimalust seal jalutada. Sõidu pealt sain ainult ühe pildi, mis on vaatega linnale. Kindlasti tahan sinna tagasi minna, seal on palju, mida vaadata. Muuseas, täna oli väga halb ilm.. Umbes 12-13 kraadi, kuid siin see õnneks ei tundu nii külm kui meil Eestis. Tuul on väga kõva. Kui koju jõudsime, siis vaatasime, et meil on võimalus täna poodides käia, sest väljas niikuinii ei tahtnud jalutada, kuna oli külm. Siin linnas, Crest, pole erilisi ostlemisvõimalusi, Just riiete poolest. Seega mina ei leidnud endale siit kahjuks midagi. Laupäeval pidi olema suur turg, siis ehk leian midagi. Käisime toidupoes ja Hanno otsustas, et ta tahab ise karpe teha. Väitis et need on väga head. Mina seda muidugi ei uskunud, teised ka mitte. Müüja ütles meile, et me peame neid vees keetma ja kui need avanevad, siis on need valmis. Küsisime igaksjuhuks ka naabrinaiselt, tema lükkas selle kohe ümber ja tuli meile appi. Aitas puhastada, seejärel keetis neid valges veinis, lisas küüslauku. Näevad väga jubedad välja kuid ma siiski proovisin ära ja neeed on ikka väga head! Saime ka kastaneid proovida. Need olid ka maitsvad. Nüüd on kell kohaliku aja järgi 22:30, mina kirjutan siin oma postitust ja teised istuvad laua ääres, söövad ja joovad veini. Alexis (naabripoiss) on ka siin meiega. Tore on.
Ma loodan, et nüüd sai kõik üldiselt kokku võetud. Kirjutan jälle!

Siin siis pildid:

Tegime Nastjaga hommikul enne kooli selfie, et oma tööriideid näha :-D

 Alustasime joonise tegemisest seinale


 Meie töö, mis on hetkel veel pooleli



 See on siis kehv ja ainuke pilt Livron'ist

 Hanno ja naabrinaine karpe puhastamas

Naabrite koer Ella. Tähelepanelikumad saavad aru, et meil on miskit ühist- lokid :-D

Aitäh, et leidsid aja minu blogi lugeda! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar